Psykologi Henna Lehtismäki-Hyvönen

Olen Henna Lehtismäki-Hyvönen, laillistettu psykologi ja integratiivinen psykoterapeutti (YET, Kela-korvattavuus tulossa syksyllä 2020). Työskentelen psykologina ja psykoterapeuttina Terapiatalo Nosteen tiloissa Turussa (Kauppiaskatu 11 C 3) ja toimin myös itsenäisenä ammatinharjoittajana Terveystalo Pulssissa.

Olen kotoisin Turusta, ja aiemmin työskennellyt useampia vuosia mm. TYKS:ssä, Turun kaupunginsairaalassa sekä Jyväskylässä KSSHP:llä yleissairalapsykiatrian osastolla. Psykologian maisterin tutkintoni ja Valviran hyväksymän psykologin ammattipätevyyteni sekä RCS-erikoistumiskoulutukseni suoritin Turun yliopistossa. Psykoterapeuttikoulutuksen (YET) kävin Jyväskylän yliopiustossa, ja valmistuminen on syksyllä 2020.

Ammatillisesti erityisosaamisalueitani ovat neuropsykologiset häiriöt sekä psykosomaattiset sairaudet aikuisilla ja nuorilla aikuisilla. Minulla on runsaasti kokemusta eritusdiagnostisesta tutkimustyöstä, sekä psykoterapeuttisesta työskentelystä monimuotoisten psykiaristen häiriöiden parissa. Syyskuussa 2016 julkaistiin kirjani "Anoreksia - Pako mielen vankilasta" (kustannus: Viisas elämä), jossa yhdistän tämän aina vain yleistyvän sairauden neurologisen ja psyykkisen puolen yhteneväiseksi kokonaisuudeksi.

Kirjailijahaastattelu, Viisas elämä -messut Tampereella 10.9.16