Ryhmätoiminnat: Syömishäiriöryhmä

Ryhmään osallistuminen ja omien asioiden jakaminen muiden kuullen saattaa tuntua aluksi pelottavalta ajatukselta, mutta usein se on lopulta voimaannuttava kokemus, jonka myötä ihminen oppii ymmärtämään itseään paremmin. Lisäksi syömishäiriöiden - kuten monien muidenkin sairauksien - ryhmämuotoinen hoito voi olla hyvinkin tehokasta: samalla kun sairastunut saa paljon tietoa, hän saa vertaistukea ja rohkeutta kohdata oma tilanteensa.

Syömishäiriöryhmä on suunnattu anoreksiaa sairastaville, mutta myös anorektisesti oireileville ihmisille; ei ole väliä kauanko olet sairastanut tai mikä tilanteesi nyt on. Jos koet anorektisten ajatusten koskettavan omaa elämääsi, tämä ryhmä on sopiva juuri sinulle. Minuun voi toki ottaa yhteyttä myös muun kaltaisen syömishäiriön ollessa kyseessä.

Ryhmiä alkaa aina uudelleen entisen päätyttyä, siis noin kerran kahdessa kuukaudessa tai kysynnän mukaan. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa noin viiden viikon ajan, ja yhden istunnon kesto on noin 2h. Kerrat ovat eteneviä suhteessa toisiinsa; jatkamme aina siitä, mihin viime kerralla jäätiin. Yhteen ryhmään mahtuu 5-10 henkilöä. Ryhmä on suljettu, siis jäsenet pysyvät samana ryhmäkertojen läpi, millä edesautetaan luottamuksellisen ilmapiirin syntyä. Suljetun ja etenevän luonteensa vuoksi ryhmä on siis myös jossain määrin sitova.

Uuden ryhmän alkamisaikataulut ovat vielä epäselvät, mutta ilmoittautumisia tai kyselyjä otan mielelläni vastaan.

© Henna Lehtismäki-Hyvönen 2016